asperger syndrom · tilleggsvansker

– Ikke stress a!

Ro deg ned nå, ikke stress, det er ikke noe som haster, det gjør ikke noe at du ikke fant akkurat den t-skjorten du hadde tenkt å ha på, det blir en ok frokost likevel og en fin tur ut av døra hvis du skal ut.

Selvfølgelig blir det det og jeg hadde nok rukket bussen hvis jeg hadde en buss å nå, men som mange med Asperger syndrom hoper problemene seg opp hvis noe ikke blir som jeg først hadde tenkt.

Det som i praksis skjer da, er at jeg blir veldig stresset. Når man er stresset, føler man ofte på angst og uro. Den engstelige meg som måtte ta en annen t-skjorte, får katastrofetanker og føler på mangel av kontroll. Den skulle jo vært i skapet! På nederste hylle, der jeg la den!

Det som skjer deretter er at jeg romsterer og river ut alt fra nederste hylle og kanskje litt forøvrig i skapet. Hvis personalet står og venter på at jeg skal spise, gjør jeg det, for så å kaste meg over klærne igjen. Får jeg ikke gjort dette, blir jeg redd. Og det er det ikke litt bekymret jeg blir, jeg blir livredd.

Så du kan si, «ikke stress, det er ikke så farlig,» men vi vet begge at kommer jeg ikke til bunns i mysteriet faller jeg ikke til ro, jeg utagerer kanskje eller skader meg selv fordi jeg hater meg så intenst når jeg ikke er i «balanse.»

7 kommentarer om “– Ikke stress a!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s