asperger syndrom · tilleggsvansker

Kanskje ler jeg også

– «People make plans, God laughs,» er en replikk i TV-serien Private Practice. Det er en litt humoristisk måte å se på livet på, når avtaler går i vasken og strikketøyet av relasjoner og planer rakner.

Jeg hadde jo tenkt til å ha jobb og kanskje mann og et par barn, ja jeg la planene i detalj da jeg var ei lite jenta og ikke hadde sett hele livet mitt for meg. Ler Gud nå, når jeg er 34, den biologiske klokken har tikket fra seg og jeg er ufør?

Jeg tror ikke det, at Gud ler, men replikken letter litt på spenningene, senker skuldrene mine og kan få meg til å dra på smilebåndet. Er det ikke litt godt, hvis religiøs betraktning eller skråblikk kan bidra til latter?

Andre som har med seg Gud i lyrikken sin, er Bjørn Eidsvåg. I sangen Aftenbønn synger han: – «Kjære Jesus, du som har barna kjær, ser du litt til oss voksne i blant?» og jeg tenker, akkurat når Gud ser, da skal jeg le.

Jeg skal le av alt det vonde som har skjedd meg, fordi jeg var gitt dette livet fordi jeg er sterk nok til å bære det. Kanskje. Ergo, vi med diagnoser kan også ha det bra, smile og le.

En kommentar om “Kanskje ler jeg også

  1. Om Gud ler av deg, da rister han oppgitt på hodet av meg… så mye rot jeg har hatt i livet mitt de siste åra. Men jeg ler tilbake for jeg er akkurat sånn jeg skal være og det er du også. Jeg har barn, ingen mann, ikke bil men jeg har katt 😺 og min erfaring er at man savner uansett noe man ikke har, selv de som har «alt». Så jeg lurer på hva «alt» er. Jeg har «nok». Synes det er helt ok 🙂

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s