asperger syndrom · tilleggsvansker

Det lille vendepunkt

Noen ganger tenker jeg på det lille barnet, det som enda ikke finnes, det som bare er en drøm, det jeg skulle vært mammaen til. Og så smiler jeg stolt og trykker på avløser-knappen på kameraet.

I søkeren er en figur i plastmateriale, laget av en nederlandsk kunstner, men å bringe kunsten videre, formidle en historie, er det jeg som får lov til. Fordi? Jeg er til. Jeg er til, jeg liker dukker, jeg liker miniatyrer, og jeg elsker, elsker, elsker fotografi.

Jeg gikk inn fra der jeg stod og kjente snøen på skoen til sykepleieren, der han faretruende er nær og tråkke på det lille livet, det bittelille livet som vi mennesker verdsetter.

Fordi? Det er det mennesker gjør, de lever og de dør, og før de dør kan de bare leve. De kan ikke noe annet, så lenge vi kaller eksistens å være levende. Og medisinsk sett, så er det sånn.

Fra å drømme om det store, uforutsigbare livet, ble jeg på et stadium anorektisk og selvskadende. Jeg murte meg unna alt som man regner med i et liv og eksisterte knapt nok. Men jeg levde, æresord.

Og mens jeg lever på denne måten, fotograferer jeg med håpet under føttene hans. Jeg har tro på et liv utenfor sykehus, jeg må bare ha tilstrekkelig med tilrettelegging og hjelp. Men ingen har sagt at jeg må greie dette alene. Vi kan gå sammen. Steg for steg. Møtet i dag, holdt vi i den hensikt.

Fordi? Det skal ikke være bortkastet, alle disse årene noen har behandlet meg og andre har elsket meg slik bare barn kan elskes. Takk, mamma og pappa. Personer med diagnoser har også en fremtid – et liv før døden, som noen humoristisk har sagt.

5 kommentarer om “Det lille vendepunkt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s