asperger syndrom

Ut av det blå – uvitenhet i arbeidslivet

Den 1. mai er en dag for å vise arbeiderklassens styrke og føre fram viktige saker for arbeidsfolk. Og vet du hva? Som ut av det blå, vil jeg informere deg: Jeg er en arbeider. Jeg har bare ikke noe ansettelsesforhold.

Mange med Asperger syndrom og/eller psykiske lidelser står utenfor arbeidslivet. Det betyr ikke at vi later oss. Mange er veldig engasjerte i samfunnet. Dyrevelferd er noe som opptar mange. Noen er med i frivillige organisasjoner, som dyrebeskyttelsen.

Vi bryr oss og vil være med. Men fordi mange arbeidsplasser må tilpasses våre utfordringer, er det mange arbeidsgivere som kvier seg for å ansette personer med Asperger syndrom. Det skyldes nok mye uvitenhet og mangel på kunnskaper og erfaringer med personer som har mestret en jobb.

Noen jobber med seg selv, og noen av oss jobber samtidig med å informere om å være litt annerledes, for at vi alle skal kunne arbeide sammen for et godt samfunn for alle. Er ikke det verdt å stoppe opp ved, trekke pusten og lage en parole?

Gratulerer med arbeidernes internasjonale kampdag!

2 kommentarer om “Ut av det blå – uvitenhet i arbeidslivet

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s