asperger syndrom · tilleggsvansker

Sirenesangen

Når man har en forstyrrelse på autismespekteret, eller en tilstand som det jo også heter seg, er man ofte utsatt for å bli overveldet av sanseinntrykk. På sykehus, er det en lyd jeg ikke kommer bort ifra. Det er dødens sang, eller den reddende salme. Jeg snakker selvfølgelig om alarmer og sirener. Jeg benytter

Lyden stikker seg ut, og da jeg kjørte bil selv kjente jeg angstnivået stige kraftig hvis det kom trafikk som kjørte blått, særlig hvis de hadde på sirenene. Det betydde at det hastet, og at jeg var i veien. Jeg måtte kjøre til siden, så den ambulerende kjøretøyet kom fram.

Jeg har selv vært den som har ligget inni slike syngende biler og kanskje skapt angst i frontruta di på bilen du kjører hver dag, inni ryggmargen din mot setet. Jeg beklager! Og jeg fortsetter å beklage mens en alarm piper i bukselinningen på personalet.

Jeg vet kriminelt godt, at politibilen jeg satt i kunne krasjet med bussen da den hastet av sted. Jeg vet at brannbilen som kom da jeg utløste alarmen av ren og skjær angst, kanskje hadde en ekte brann å slukke. Jeg vet at ambulansen jeg lå sanseløs i, kunne vært min siste stopp om hjerter brast. Takk for at dere kjørte så fort og sang så høyt.

3 kommentarer om “Sirenesangen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s