asperger syndrom · tilleggsvansker

Skriver psykotisk

Jeg er ikke psykotisk. Men også personer med Asperger, kan rammes av psykose. Men selv om jeg ikke er psykotisk, kan jeg likevel være grensepsykotisk. Det er et trekk jeg har på pairet av og til. Det undrer meg litt, hvordan jeg lever i dette grenselandet. Med svart/hvitt-tenkning hadde det vært enklere å være enten eller.

Ikke det at jeg vil være psykotisk, for all del ikke. Det må være fryktelig skremmende å ikke vite hva som er virkelig. Men det hadde vært litt godt om noe av det jeg opplever faktisk ikke er på ekte, at det var skjønnlitteratur, spillefilm eller psykose, for det gjør så vondt å stå med reelle lidelser opp til ørene, som om jeg var på dypt vann.

Sammen, i «påske hele året», unntatt juletiden.

Jeg skriver ofte når jeg er forvirret. Det gjør at tekstene mine kan bli vanskelig å følge for andre. Jeg assosierer mye når jeg skriver, og andre detter av lasset. Det blir fargerikt og psykedelisk selv i svart/hvitt.

Derfor blir ikke de kreative tekstene mine så ofte publisert av andre enn tidsskriftet Kraftverk. De har takhøyde for det nesten-psykotiske. De jobber med flere skribenter med psykiske lidelser i alle former og fasonger, kanskje et pepperkakehjerte snakker sprø.

Jeg er ikke den eneste med for eksempel Asperger og psykiske tilleggsvansker som skriver ut av boksen, glir utenfor linjene og virker urealistisk – grensepsykotisk som noen uttaler med skeptisk blikk på produktene mine. Likevel tror jeg at jeg har noe om livet å formidle. Vil du lese?

6 kommentarer om “Skriver psykotisk

  1. Ja det vil jeg Helene! Jeg leser alt du skriver, og du rører meg så inderlig med tekstene og bildene dine…hver eneste gang. Det du skriver har hjulpet meg til å forstå og kommunisere bedre med en jente jeg er uendelig glad i. Er så takknemlig for at du finnes. Du er unik ❤

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s