asperger syndrom · foto · skriving · spesialinteresser · tilleggsvansker

Deilige dager

«Livet er deilig, bare man er karaktersvak nok til å nyte det.»
– Sokrates. 

Jeg satt med sitatet foran meg og tenkte at kanskje jeg skulle legge meg flat, gjøre meg ydmyk, glemme fasaden og bare nyte. Nyte det jeg nekter meg selv, gi slipp på kontrollen, den destruktive som styrer meg i så stor grad.

Men sykdom er ikke så lett å bare velge bort. Likevel vil jeg si som Sokrates at livet er deilig. Også livet med både anoreksi og andre psykiske lidelser, kanskje både på tross av og fordi jeg har Asperger syndrom.

Et av trekkene ved Asperger, er evnen til å bli oppslukt av noe og kunne holde på med det over lengre tid. Med fotografiapparatet i hendene og øynene bak søkeren, har jeg det veldig bra.

Jeg har det også bra når jeg skriver dikt etter dikt. Jeg har det bra når jeg elsker noen fullt og helt, som mine foreldre. Andre voksene jeg kjenner, har ofte ikke så nært bånd til opphavet sitt. Det har jeg og dag ut og dag inn, reiser tankene mine hjem.

Hjem er et mål, det å på sikt kunne ha noe som er mitt eget der mamma og pappa og broren min kan besøke meg. Der jeg kan leve med noe som opptar følelsene mine veldig, og er deilig for meg – nemlig en hund. Mitt hjem. Velkommen hjem!

5 kommentarer om “Deilige dager

  1. Vakkert skrevet! Jeg krysser fingrer og tær for at du en dag, i en ikke altfor fjern fremtid kan nå målet – finne et hjem som bare er ditt. Og i mellomtiden skriver du, fotograferer og fanger verden på en spennende måte. Jeg er glad for at vi lar oss oppsluke i det som betyr noe for oss, så kan verden bare gå sin gang.

    «Godt at det er så mange ting man kan klare seg uten.» sa også Sokrates. Jeg liker det sitatet. Og det får meg til å tenke på at man ikke trenger å være som alle andre, ikke trenger de unødvendige fragmentene i et menneskeliv som man selv ikke finner noen mening i.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s