sosialt

Når noen kjefter på meg

Da jeg var barn, var jeg også sårbar. En gang fikk jeg kjeft. Det pleide jeg ikke å få, for jeg var så opptatt av rett og galt. Da det likevel ble sånn at jeg fikk kjeft av en i nabolaget, brast jeg i gråt og løp hjem. Jeg tåler fortsatt ikke kjeft. Jeg begynner ikke å gråte, men tar heller ikke til motmæle eller blir sint utad automatisk, slik kanskje andre gjør når de møter kritikk som føles uriktig.

Jeg sitter og tar imot. Enten tenker de at jeg er en kald fisk som ikke bryr meg, eller så tenker de bare på seg selv i øyeblikket. Det er ikke tilfelle at jeg er verken kald eller ufølsom og etterpå kan jeg kanskje, med alle mine vonde følelser inni meg og et behov for å bli forstått, forklare meg skriftlig og levere til personen(e) som har kjeftet på meg – for meg kanskje ut av det blå/uventet. Overraskelsen og misnøyen deres har til sammen veltet meg.

Dette med å først tie, ta til meg ordene dine som en svamp og trekke meg bort for så å skrive i stedet for å snakke der og da er litt ineffektivt og fører med seg at jeg har det veldig kjipt i en god del timer, kanskje også frata meg nattesøvnen, men det er den eneste måten jeg vet å håndtere det på.

utavdetblåBLOGG
Ut av det blå.
Reklame

5 kommentarer om “Når noen kjefter på meg

 1. Kjenner meg mye igjen i denne teksten her, jeg er ofte slik selv at jeg bare tar i mot og tenker mye på det i ettertid. Ikke noe morsomt! Jeg har aldri likt å bli kjeftet på, selv om det har vært få ganger i livet. Liker bloggen din veldig godt!

  Likt av 1 person

 2. Det er veldig enkelt og samtidig komplisert det du skriver. For jeg vet at du er et varmt og følsomt menneske, selv om noen ting blir vanskelig for deg.

  Egentlig er de fleste bygd opp sånn, så det er nok mangelen på å forstå deg (og meg) som er vanskelig. Vi er alle forskjellige, ofte bunner manglende forståelse i nettopp det: at man er forskjellige. Det handler om å kunne godta hverandre.

  Jeg synes du er god jeg ❤️

  Likt av 1 person

 3. Men hvorfor kjefter folk på deg? Har du gjort noe galt? (Å bli beskyldt for ting man ikke har gjort eller ting man ikke kan forsvare seg mot er faktisk innenfor den juridiske definisjonen av sjikanering.)

  Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s