asperger syndrom · tilleggsvansker

Løst og fast(lege)

I Norge, har vi fastlegeordningen. Jeg synes det er en fin ordning, fordi jeg vet hvem jeg skal forholde meg til. Jeg hadde han i 2005, og da jeg henvendte meg i går var han oppdatert på meg og min tilstand/status. Det gjorde så godt!

Men ifølge et Aftenpostens meningsinnlegg er denne helsetjenesten i ferd med å rakne. Avisene har de siste årene hatt innlegg om at fastlegeordningen er i krise. Helseminister Bent Høie får nå kritikk fra både pasienter, leger, politikere og journalister for ikke å ta dette på alvor. Høie derimot, skylder på kommunene.

Dette uroer meg, fordi fastlegeordningen ikke bare fungerer godt og oppleves trygg for meg, men også er både Norges billigste, mest populære og mest effektive helsetjeneste. Det er noe å verne om, tenker jeg. At fastlegeordningen er et politisk spørsmål og tema oppe til debatt, gjør at det er ekstra viktig å nå få frem de gode kvalitetene og hvordan ordningen hjelper til i med utfordrende helsetilstand i en derpå krevende hverdag.

Jeg mener fastlegeordningen kvalitetssikrer meg mens jeg er i behandling hos mange ulike instanser. Han får overblikk, holder oversikten og er et bindeledd. Jeg håper Høie ser det også, og tar et krafttak sammen med resten av Helse-Norge for å bevare ordningen slik at den fungerer til det beste både for leger, øvrig helsepersonell og oss pasienter. På forhånd, takk.

tidenleger

En kommentar om “Løst og fast(lege)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s