Hverdag · sosialt

Å finne fram på Finn

Jeg bruker finn.no, både for å kjøpe ting jeg trenger eller selge noe jeg ikke lenger har bruk for selv. Det er noe jeg liker, med den måten å kommunisere på andre med! Det er noe konkret, et bytte av ting, som jeg liker. Det gjør det også mulig å realisere andres drømmer, om jeg for eksempel selger et brukbart fotoobjektiv som kanskje er for stor utgift for en annen splitter nytt. Plutselig er det innenfor budsjettet til noen.

Finn holder liv i drømmer. Også boligdrømmer. Mange sitter på Finn og undersøker sin neste leilighet, hus, hytte eller feriebolig. Å se på boligannonser, kan også gi inspirasjon til interiør og oppussing i og av det man allerede har. Å gi møbler andre har vokst fra eller har gått lei av nytt liv er også tiltalende. Eller å gi sykkelen en syklist i stedet for lagerplass i en overfylt utebod. Jeg liker hele konseptet!

Finn gjør samlinger komplette. Det er for eksempel mange som samler på spesiell porselen fra gitte årstall eller spesifikke tegneserier. Mangler man et nummer av favorittserien, kan man lete på Finn.no. Kanskje har en annen samler et ekstra eksemplar? Eller så har de bare noen få som de ikke vil samle på lenger, som allerede før salget er ukomplett?

Å søke etter noe, gir svar – eller treff om du vil. Og jeg kan sortere treffene til å vise de som er nærmest der jeg bor. Jeg kan velge å se annonser fra byene jeg har venner i også, hvis jeg hjelper dem med for eksempel å finne seg en pent brukt sofa å hvile stumpen på. Man kan også lagre søkene sine, og få oppdatering elektronisk når det kommer treff som samsvarer med sine søkekriterier.

Det er fint at det er et meldingssystem der man kan skrive til hverandre. Det forstyrrer mindre i folks hverdag enn å ringe hver gang man finner en annonse man vil svare på. Finn.no byr på nesten alt, men kanskje ikke kjærligheten. For forhold må man bruker Tinder eller Match eller noe sånt, har jeg forstått. Men jeg er einstøing litt til, mens jeg nyter de små, korte konversasjonene om det jeg selger fra meg og det andre folk har ute for salg. Den typen smalltalk fikser jeg: Smalltalk om ting, funker på Finn!

Reklame

4 kommentarer om “Å finne fram på Finn

  1. Humrer litt og tenker at Tinder kanskje også kan være et mulighetenes marked. Kjærester man ikke liker lengre eller som man ikke har råd til lengre, fordi de bruker mer penger enn de har…. da tror jeg Finn er bedre 🙂 «Trives best alene»

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s