Ordtak · skriving · sosialt

Ordtakstolkning #2

«Med nye venner og nye sko vil det alltid være noe som knirker.»

Vandrer gjennom Messenger, Insta(gram) og Facebook, booker en time og kaller det FaceTime, uten å våge å vise ansikt. Det er sånn, når man møter nye venner online – at man ikke alltid legger ut så mange selfies.

Men når jeg likevel legger dem ut, kan kommentarene jeg får ikke gå meg knirkefritt forbi. I nye vennskapsforhold er det nemlig slik at den andre parten ikke vet helt hvordan han eller henne skal forholde seg til meg, og jeg ikke til dem.

Derfor sier vi av og til ting som sårer hverandre (det er ikke meningen men ikke til å unngå). Det oppstår gnisninger i kommunikasjonen. Det er vanskelig å få til en knirkefri sosial kommunikasjon for meg, også fordi jeg i lys av diagnosen Asperger sliter med kodene og språket. Er vi nye for hverandre, oppstår misforståelsene lett.

Jeg har lett for å tolke bokstavlig og også velge det dårligste alternativet av et mulig budskap. Sier nye venner at jeg er pen eller ser god ut, kan jeg tenke at det betyr at jeg er tykkere nå. Selv om blod er tykkere enn vann, har venner lettest for å gå i feitheltsfella og vennskapet knirker. Det er sånn vi lærer oss å kjenne hverandre. Vennskapet vil ofte etterhvert gå seg til, akkurat som vi går inn nye sko.

Ordtakstolkning er en felles spalte mellom bloggen Livet gjennom en Aspergers øyne og Aspergerinformator. Ordtak er korte setninger trukket av lang erfaring. Hver fredag tar vi for oss et uttrykk som vi tolker og skriver om.

Reklame

2 kommentarer om “Ordtakstolkning #2

  1. Du har nydelig hår (og fletter) det var det første jeg så på bildet. Og håret er jo det samme uavhengig av vekt. Sånn som mitt, kult grått hår som speiler alderen min og ikke vekta (eller personlighet). Bortsett fra at jeg er kul (Harry). Fredagsklem ❤️

    Likt av 1 person

  2. Jeg har nok kommet med flere sårende kommentarer enn jeg har fått, men hva kan man gjøre hvis den som blir såret ikke snakker om det? Jeg vet at jeg ikke sier noe for å såre og da får det være nok. Man må bare snakke om det.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s