anoreksia nevrosa · Uncategorized

Sommerkroppen av Mads Hansen

«Sol, øl, smiler til kamera. Smør, loff, chillern og slapper av!» Når man har en spiseforstyrrelse er det ganske befriende å klare å synge med. Det underliggende budskapet er også godt. Man skal leve sunt, ikke trenge å operere. Vi er gode nok!

Denne sangen løsnet jeg opp nakkemusklene med. De som strammer bak ørene. Jeg satte ørene på stilk. Jeg lot noen plukke sommerblomsten og sette meg i vase. Jeg får i meg nok væske og mat i dag også. Det er viktig å spise og drikke selv om det er vanskelige tanker skjult bak en munter frase. Men man skal heller ikke leve usunt, som i sangen. Det er en ironisk parodi.

Jeg synger og lytter og koser meg. Jeg håper andre mennesker, både jenter og damer, gutter og menn, klarer å ta til seg det underliggende budskapet og drite litt i forbilder som dyrker plastisk operasjon og annet unaturlig og kanskje skadelig for å se «bedre» ut, som botox og sykelig slanking. Det holder å ha en kropp som fungerer!

Derfor, spill på lag med kroppen, selv om du kanskje har lagt selve fotballen på hylla – slik som Mads Hansen har lagt opp karrieren nå. La landeplagen leve og syng med meg. Jeg liker allsang om sommeren, dette fellesskapet, selv om jeg er tonedøv og taus.

sommersolportrettBLOGG

En kommentar om “Sommerkroppen av Mads Hansen

  1. Jeg synger også med! Fullstendig tonedøv. Det «sa» også singstar om mine (mangler på) sangferdigheter. Syng med den stemmen du har. Alle stemmer er jo viktige!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s