asperger syndrom · tilleggsvansker

Ballrom i senga! Mitt møte med kuledyne.

Kuledyne er et hjelpemiddel mange med autisme, selsvskadingsproblematikk eller spiseforstyrrelse drar nytte av. Mitt første møte, hadde jeg en høstdag for omtrent ti år siden. Jeg fikk den enorme posen med en dyne som veide sju kilo over kroppen. Det kjentes ut som å bale og kave i et ballrom! Deretter fikk jeg ro.

Jeg begynte å sove bedre om nettene. Dyna definerte kroppen min og jeg følte at kroppen sluttet og begynte en plass. Det betrygget meg. Jeg hadde følt meg så utsvevende og feit, selv om bmi-en var veldig undervektig. Det hjalp ikke for hvordan jeg følte meg, men dyna hjalp.

Dyna lot meg kjenne det konkrete med eget sanse- og følelsesregister. Den var konkret og dermed enkel å forholde seg til. Det var ikke rom for å tolke hvor kroppen befant seg i senga da den lå akkurat der dyna omkranset meg.

Jeg sov, drømte og «angstet» litt. Da jeg våknet var jeg likevel trygg på at jeg ikke hadde est ut selv om søvnen kanskje hadde dratt meg ut på dypet av skumle følelser. Dyna dro meg altså inn på landjorda igjen.

Reklame

4 kommentarer om “Ballrom i senga! Mitt møte med kuledyne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s