spesialinteresser · strikking · tilleggsvansker

Hobby-rett!

Innlegget er sponset.

Behandling av mennesker med psykiske lidelser, er alltid en balansegang. Hvor mye skal man begrense individet? Er faren så stor at gevinsten ved å slippe det kreative sinn fritt er for liten og underordnet?

Heldigvis er den ikke alltid det, hvis man bare finner det rette utstyret – som å gi pasienten uknuselige glass og verktøy i tre eller plast, i stedet for porselen og metall. Da kan pasienten mestre, på et høyere nivå.

Jeg skal fortelle deg om en lykkelig stund. Jeg fikk «ja» til å ta opp igjen en av mine tidligere hobbyer, nemlig strikking med garn i mange mønstre. Jeg la maskene rundt leggen og begynte å lage tøfler.

To rette og en vrang, og vi er i gang. Jeg kjører på med lyst og glede i blikket. Jeg strikker til vennene mine og får en funksjon. Det å føle man har verdi og er en person i samfunnet, er viktig når man har en tilstand som kanskje har ført med seg lavt selvbilde. Knips, vi må videre!

Jeg besøkte en nettbutikk som er leverandør av veldig godt utvalg av strikke- og hobbyutstyr og fikk tak i trepinner i et elegant rundpinnesett fra Knit Pro, en favorittleverandør for meg. Butikken heter Rito Garn & hobby.

rito1

Rito Garn og hobby har det man trenger innenfor nye og spennende hobbyartikler. Artiklene er fra hele verden! Det er masse Do-It-Your-Self-produkter. De har også spesialisert seg på garn til strikking og hekling. Dette er butikken som har som mål å bli hele Norges og Europas største leverandør på feltet. Du kan sjekke dem ut på Facebook hvis du vil.

Selv om det finnes galskap i hodet mitt, er det håp også glede! Mange med Asperger syndrom er veldig kreative og fordyper seg i tegning, fotografering, leire, søm pluss alt som har med garn å gjøre.

rito2

Å få utløp for tanker og følelser gjennom en kunstform eller hobby, kan løfte livskvaliteten. Det å få rett til å drive med noe konstruktivt innen for den kreative sfære gir meg en følelse av nettopp det. Det å ha noe å henge fingrene i, gjør meg faktisk litt mindre destruktiv. Det er ikke sikkert at hobbyen er like viktig for alle, men for meg har den et slikt preg.

Da jeg var i nettbutikken Rito skjønte jeg også at vi er MANGE som deler en slik interesse! Jeg er ikke alene, takk og pris. Da ville verden vært så ensom. Strikking er også en måte å kommunisere på, som å si: Jeg vil varme deg og jeg veldig glad i dere menneskene rundt meg. Da kommer jeg ut av selvet.

rito3

Jeg vil takke for muligheten og derpå gleden ved å skape, produsere og gi! Jeg sprudler og tvinner fingrene rundt pinnene. Takk til hobbybutikken, legen min og miljøarbeiderne i teamet mitt som gav grønt lys. Jeg kjører videre, som om jeg ikke har vikeplikt. Vott er godt (og neste stopp). Jeg gir meg ikke i kampen for et bedre liv.

rito4

Reklame

5 kommentarer om “Hobby-rett!

  1. så fint at du får vise dine kreative sider med strikking også, ikke bare med å fotografere. Takker for tips om hvor jeg kan handle garn – synes også det er gøy å strikke.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s