asperger syndrom · Hverdag · tilleggsvansker

Lesertall og lånt lykke

Når man har en psykisk tilstand som innebærer angst, utrygghet og tildels dårlig selvbilde, er det lett å henge seg opp i tall. Det er fordi tall er konkrete.

Jeg veier mine ord i gram og teller mine lesere en og en til de danner et stort fellesskap. En god uke for meg, er en uke der jeg har fått være med å bety noe for leserne mine.

En sånn uke der noen skriver til meg at jeg betyr noe, at jeg har satt ord på noe viktig, at de lærer å forstå – også det som kan føles uforståelig selv for meg selv. Det er en god uke! Når du setter deg ned, og tror ditt «liker-klikk» ikke har noe å si fra eller til, vet jeg at det har nettopp det.

Jeg skriver ikke for å ha enorme lesertall. Da måtte jeg konvertert til rosablogger. Men jeg skriver for å prøve å hjelpe, meg, deg, oss, hverandre, i denne jungelen der depresjoner og lykke går hånd i hånd. Det skal lite til for å fremkalle en meltdown (et sammenbrudd) men det er også lite positivt som skal til for å løfte (tors)dagen min noen hakk.

Sånne gode bloggopplevelser, blir til mellom leser og skriver. Vi er et felleskap på Internett, som blomstene i ei fiktiv eng. Jeg stråler, og vet at noen andre som opplever å bli forstått, verdsatt og akseptert vil kunne få kjenne på den samme lykkefølelsen.

tegning5blomsterenga2

Reklame

6 kommentarer om “Lesertall og lånt lykke

  1. Takk for at du forklarer tallenes konkrete virkning. Håper mange leser og forstår hvor viktig det er å kunne ha slike redningsbøyer i livet. Gubben min har alltid berget seg med et spesielt tall, et tall som beroliger. Dersom ham greier å konsentrere seg om å gjøre ting 33 ganger, f.eks tygge hver bit mat 33 ganger, så overlever han måltid sammen med andre, men takler ikke avbrytelser og må telle på nytt. Men ved hjelp av dette og lignende teknikker har han kommet seg noenlunde bra gjennom livet. Nå vet jeg ikke helt sikkert hvordan du bruker tallene, men han fortalte at timer og minutter ble vage for han som barn, derfor ble skoletimer til epler; han tygde seg gjennom hver skoletime som et eple, og i matpausen fikk han skryt for at han var en av de få som satt stille og spiste (belønning, takket være det magiske tallet 33), og når du ikke mestrer så mye, så teller tall enormt mye, især om du ser det hjelper. Jeg ser jo det fungerer og skulle ønske alle som sliter finner en slik redningsplanke.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s