Ordtak · skriving · tilleggsvansker

Ordtakstolkning #9

«Barnet må lære å krype før det kan gå.»

Dette uttrykket treffer spikeren på hodet og spikeren legger seg i skoen min og jeg vet at akkurat her, er det skoen trykker. Det blir satt forventninger til meg, som forutsetter at jeg har et funksjonsnivå der visse ting ikke er absolutte, kroniske og (selv)skadende.

Når lista legges der, kjenner jeg at det gnager inni meg. Jeg får vondt i tåa som treffer spikeren og jeg halter tappert. Man gir jo ikke opp, gjør man vel?

Men uttrykket, burde noen andre enn meg tolke, forstå og handle etter – om de bare visste hvor skoen trykker, hvor vondt det gjør her på innsiden av sålen og hvor lett det er for at jeg snubler i trådene.

Ordtakstolkning er en felles spalte mellom bloggen Livet gjennom en Aspergers øyne og Aspergerinformator. Ordtak er korte setninger trukket av lang erfaring. Hver fredag tar vi for oss et uttrykk som vi tolker og skriver om.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s