Hverdag · strikking

Å gjøre hobbyen til livet (lykketips)

Innlegget inneholder sponsorat.

Noen ganger, er hverdagen tøff. Mye kan ramme oss mennesker, alt fra arbeidsløshet til sykdom samt mindre bekymringer. Når jeg er i en litt kjip livssituasjon, pleier jeg å plukke frem hobbyene mine og la hele livet dreie seg om dem for en stund.

Det finnes nettsider innen fotografi, som foto.no, som inspirerer meg mye. Og innenfor strikking og hekling, er Rito Garn og Hobby en flott portal og inngang til å finne rett utstyr. De har et fora på Facebook med grupper der du kan dele det du har laget. Kanskje vil noen skape noe eller ha noe å henge fingrene i, og få det til å bety noe for seg selv og andre.

Denne lua ble til en høstdag, strikket flettepinner fra KnitPro fra Rito Garn og Hobby. Oppskrift Anne Heincken. Garn Iglo, Trysil garn.

Det vil jeg. Enten det er kameraet, tastaturet eller strikkepinnene. Jeg gjør hobbyene mine til en viktig del av livet. Sånn kan jeg fungere i et ellers kaotisk og noe depressivt liv. Det handler om å ta tilbake styringen på livet, bestemme hva det dreier seg om og gripe øyeblikkene.

Jeg finner glede i å skape tøfler til tøffelhelter og andre helter, medmennesker, venner. Mønster fra Arne og Carlos. Vamsegarn, Rauma.

Jeg lar hendene og hjertet uttrykke seg. Jeg strikker Pippi-votter i mykt garn fra Drops design (leverandør for eksempel Rito). Garnet er mykt men fast og gir en jevn vott med tydelig mønster. Jeg får fortalt inndirekte at andre mennesker er fine og verdt og ta vare på. Det skal ikke så mye til for å bli glad og fortelle på andre språk enn med de sagte ordene. Strikkepinner, penner eller kamera gir ekstra formidlingsmulighet. Får du lyst også?

Pippivotter. Det har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert. Mønster: Lindas Lantliga. Garn: Drops, Garnstudio.

En kommentar om “Å gjøre hobbyen til livet (lykketips)

  1. Du har så rett i at en hobby kan berike livet. Og det å skape noe med stoff og symaskin, – eller med strikkepinner og garn, – det gjør meg glad og lykkelig. Jeg tenker av og til at det å miste førligheten i hendene, det ville vært noe av det verste jeg kunne oppleve… Så fint at du er i «strikkemodus» igjen, – jeg husker det fra tida på «Trådsnella» for mange år siden.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s