asperger syndrom · Hverdag · sosialt

Joviale personer

Jovial betyr glad og munter, godslig og gemyttlig. Det er noe som oppstår når man har det bra, tenker jeg. Når man klarer å trekke pusten, slakke ned skuldrene og ikke være så bekymret. Freddy Kalas laget en flott sang med tittelen Jovial.

Planeten Jupiter gav menneskene et lyst og fornøyd sinn (stella jovialis), ifølge astrologene i middelalderen. De som ble født når denne planeten stod høyest på himmelen, ble derfor lystige, joviale, skrives det i Store norske leksikon der jeg slo opp fremmedordet som jeg vil gjøre nært og kjært! I engelsk har man tilsvarende uttrykk for planetene Saturn: saturnine, som betyr ‘melankolsk’, og for Merkur: mercurial, som betyr ‘lettsindig’.

Jeg har noen sånne joviale mennesker rundt meg. Sånne jeg ønsker å være som. Og noen ganger tror jeg at jeg er ganske jovial. Jeg sprer om meg av smil og latter og komplimenter. Jeg er folkelig og snakkesalig. Jeg må bare få lov å føle at jeg hører til, så kan jeg tilhøre på en vennlig, munter og jovial måte. Fornøylig, fornøyd og folkelig, om du vil. Jeg trenger ikke engang fint vær og vil gjerne hoppe i søledammen, i det minste fotografere den. Fotografi følger (med).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s