asperger syndrom · tilleggsvansker

Kuledyne – en hjelp når uro og angst holder kroppen våken

Innlegget er sponset/laget i samarbeid med Amajo.net

Jeg var anorektisk, angstpreget og avmagret der jeg lå på gulvet om natta. Jeg var redd for kroppen min. Jeg var redd for å bli voldtatt. Jeg var redd for å være kvinne. Jeg var redd for å ha former. Alt dette, førte til at jeg lå på gulvet. Det var akkurat hardt nok til at jeg ikke kunne sove så tungt at jeg ikke ville merke det hvis noen befølte meg.

Med et spiseforstyrret hode, kan forholdet til kropp bli ganske sykt. Jeg ble opptatt av at ingen skulle se den ekle kroppen min, og i alle fall ikke ta i meg og bli skitne av fettet mitt, som ved berøring for eventuell beføling. Jeg var livredd og følte meg som en parasitt. Jeg var besatt, ikke av djevelen; men av meg selv.

Jeg hadde en uro jeg prøvde å kontrollere. En dag leste jeg om noe som hjalp personer på autismespekteret, personer med spiseforstyrrelse som følte kroppen skled ut og personer med selvskadingsproblematikk og/eller annen uro i kroppen. Jeg oppdaget Protac kuledyner i nettbutikken til Amajo.

Jeg leste forskning og prosjekter der pasienter med blant annet anoreksi hadde fått prøve kuledyna, en dyne fylt med relativt tunge plastkuler. En av de underernærte hadde klart å legge på seg 7 kg fordi hun endelig følte seg trygg. Protac har selv undersøkt hvordan dynen virker for personer med ulike utfordringer og behov for tilpasning og hjelp i hverdagen. Du kan lese case-ne deres her og finne ut hvordan blant annet en gutt med autisme faller til ro. Da jeg prøvde dyna for første gang, skrev jeg søvndagbok og oppdaget at jeg sov mye bedre fordi jeg ikke var så redd. Den definerte kroppen min. Kanskje kan dyne vær en redning og hjelp for fler.

Dessverre er kuledyne en stor investering for vanlige folk. Derfor ble jeg glad da jeg så at Amajo nå kan tilby leieavtale. Med leieavtale for kuleprodukter kan du velge å leie blant hele vareutvalget som selges og leveres av Amajo. Amajo har også tilbehør som gjør det enklere å håndtere dyna, som spesiallaget dynetrekk med glidelås i sidene (se bildet). I tillegg til dynene, finnes for eksempel kulestol å slappe av i eller et forkle som du kan bære med deg for å finne ro og trygghet, falle på plass i et kaotisk liv.

Det er fint at det har kommet leieavtale nå, spesielt for alle som er usikre på om de vil ha utbytte av hjelpemidlene. Det betales kun en fast månedlig sum og du er ikke bundet på samme måte som ved et kjøp. Amajos fagfolk vil være tilgjengelige gjennom hele leieperioden – fra valg av riktig produkt til oppfølging. Send epost til firmapost@amajo.no eller ring dem på 67074340 for informasjon, assistanse eller avtaleinngåelse.

2 kommentarer om “Kuledyne – en hjelp når uro og angst holder kroppen våken

  1. Hei og fin blogg du har. Ta gjerne en titt på min blogg også. Den omhandler spiseforstyrrelser og dopingproblematikk. Jeg gikk fra å ha anoreksi til å bli kroppsbygger. Det ble dessverre en del anabole steroider på veien og det fikk katastrofale følger for meg psykisk. Les gjerne min historie. God helg og stå på videre!

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s