Hverdag

Livsappetitt

Meny reklamerer med Spiser du bedre, lever du bedre. Jeg trekker på smilebåndet hver gang, fordi jeg har feilet så totalt med den spisingen. Men likevel, har jeg det bra! Det skal jeg skrive litt om.

Jeg skriver om hvordan jeg bryr meg om at andre koser seg med maten, hvordan jeg samtidig gjør det beste ut av mitt manglende forhold til mat. Det handler om å spise av livet i stedet, alt det har å by på. Som at du leser meg akkurat nå, for eksempel. Vi er i dialog.

For meg er ikke mat livets høydepunkter, men jeg kan bruke mat som metafor. Jeg tenker på livet som en buffet – med dessert. Og dagen etterpå, inviterer vi til restelunsj. Slå deg ned, føl deg hjemme. Jeg er et sosialt dyr, bare jeg kan få forsyne meg på mine premisser.

Jeg skal utdype hva jeg forsyner meg med i livet mitt. Det er bilder, ord, vakre tekster, relasjoner når de fungerer. Det er å trosse angsten og si hei. Det er å kose med hunden sin. Det er å ta tilbake kontrollen over livet sitt. Det er å snakke med mennesker som har noe mellom ørene jeg ikke har tenkt på. Det er å møte andres perspektiv og føle seg som geometri, den morsomste matematikken. Jeg liker sirkler, tydelige former, trekanter og setter meg ned rundt en firkant (bordet) med andre mennesker, kanskje deg?

Reklame

En kommentar om “Livsappetitt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s