bokanmeldse · sosialt · Uncategorized

300 sosiale regler – nå er det morsomt å få kritikk (såkalte råd).

I boka Sånn gjør vi det her utgitt på Spiss (lesereksemplar) presenteres uskrevne sosiale regler i tekst og bilder. Jeg vil vise frem litt av hva boka byr på, og kanskje vekker det lyst til å lære seg noe man kløner litt med og kanskje har trampet i salaten en gang eller to?

Spiss har i denne boken samlet reglene de tidligere har gitt ut i kalendere og spedd på med noen nye, verden forandrer seg jo, og håper at boken skal være nyttig, antakelig særlig for mennesker på autismespekteret.

Boka skal hjelpe alle som lurer på noe i det sosiale hierarkiet – eller i jungelen som jeg av og til føler samfunnet som – og/eller har lyst til å lære seg noen av reglene de fleste av oss må forholde oss til daglig. Boka kan være en kick-starter for sosial forståelse.

Boken leverer de uskrevne reglene på en morsom, informativ og lettfattelig måte. Den har A4- størrelse, 165 sider mellom permene og inneholder tre hundre regler. Bildene inspirerer til kommunikasjon og jeg tenker meg om to ganger før jeg spør noen hvorfor de avlyser noe med meg igjen for:

Det er visst ikke så høflig! Og det visste jeg ikke, at andre kunne ha grunner som jeg ikke har noe med å gjøre uten at de sier at jeg ikke har noe med det. Men boka sier det på en vennlig og underholdene måte, slik at jeg ikke tar det som hard kritikk av personligheten min. Takk for meg, det er også høflig å si.

Reklame

En kommentar om “300 sosiale regler – nå er det morsomt å få kritikk (såkalte råd).

  1. Åh! Det er flere som har tenkt som meg! På det nederste bildet står det at man fint kan ha flere enn én venn. Da jeg var liten og begynte på skolen, hadde jeg ei venninne. Da hun etter ett eller to år fikk en annen venninne, ble jeg veldig skuffet og lei meg for det gikk jo ikke an å ha flere enn én venn?
    Jeg har ingen Asperger-diagnose, men teller på knappene om jeg skal be om utredning. Det gir meg neppe noen praktisk nytte, men det ville fått endel puslebrikker til å falle på plass om hvorfor jeg er som jeg er. 🙂

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s