asperger syndrom · tilleggsvansker

Fugl eller fisk

Jeg er høyt oppe og langt nede. Jeg er glad eller trist. Det er ganske typisk for oss med Borderline, emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse. Når man har det i tillegg til Asperger syndrom, er det lett å bli veldig oppslukt i noe, besatt på noe spesielt, og om det ikke blir slik man forventer eller ikke kan oppfylles, for eksempel at man ikke kan kjøpe det man har tenkt, kan verden rakne.

Det er verken fugl eller fisk. Det er himmel og det er hav. Så langt jeg ser. Og jeg syns det er vakkert, til og med når jeg er i helvete. Det er en del av å leve med mine diagnoser, og jeg lever. Det er disse magiske fargene, den rød himmelen eller den blå timen. Det er fuglene på flykt til varmere strøk eller spurven på fuglebrettet. Det er meg, det er deg, det er oss som samspiller i det sosiale spillet.

Noen ganger vet du hvor du har meg, som om jeg var enten fugl, kanskje en kylling, eller en glad laks. Andre ganger er det helt umulig å forutse et utbrudd eller en «meltdown.»

fuglellerfiskBLOGG

3 kommentarer om “Fugl eller fisk

  1. Er borderline en personlighetsforstyrrelse? Jeg trodde det var en psykisk lidelse. Ikke det at det forandrer hvordan jeg forholder meg til en med denne diagnosen. – eller?

    Liker

  2. Er borderline en personlighetsforstyrrelse? Jeg trodde det var en psykisk lidelse. Ikke det at det forandrer hvordan jeg forholder meg til en med denne diagnosen. – eller?

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s