Hverdag · Uncategorized

Rydde hjernen for uønskede detaljer

Jeg er en detaljfreak. Jeg ser symboler i alt. Jeg ser om du har endret deg. Jeg kan stoppe opp midt i en setning hvis brilleinnfatningen er byttet ut. Personer med asperger har en tendens til å fokusere på detaljene slik at det går på bekostning av det store bildet, eller personen og den fungerende relasjonen om du vil.

At det er de samme øynene i det samme blikket i det samme mennesket er totalt fraværende for meg. Og midt i disse små nissebrillene sier jeg at du er en nisse og det er jul og alle barna gleder seg.

Når bildet roter seg til sånn for meg, er det lurt å rydde litt i hjernen. Plassere tankene og følelsene der de hører hjemme. Ikke ta på seg alt for mye og ikke ta inn alle små inntrykk. For det er alle disse små tingene, som gjør det så vanskelig å leve for meg. Det at det skal så lite til for å forbause og overvelde meg.

Derfor sier jeg til brillefjeset: Jeg kjente en mann med skjegg som ble spurt om han var nisse. Og så blir han litt usikker der jeg har ryddet og nøstet opp i virkelighetsbildet oss to i mellom og vi snakker litt om skjegg mens jeg prøver å se hele mennesket med stemme og føtter og sko og vi går denne søte juletid i møte. (Jeg må sortere julepynten så det ikke blir for mye.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s