anoreksia nevrosa · Hverdag

Fredagsfjernsyn #1 – Mat på tv

Jeg begynner en ny spalte her på bloggen. Fredagsfjernsyn er et innlegg om noe jeg har sett på tv i arbeidsuka, selv om jeg ikke jobber men det har ingenting med saken å gjøre eller det har nettopp det for: mange av oss er engasjerte i samfunnet likevel og tven er et vindu til å betrakte.

I dag vil jeg ta for meg et program jeg fulgte på onsdager. Det er Truls ala Hellstrøm på TV2. Truls Svendsen reiser gjennom sesongen rundt med Eivind Hellstrøm, og utfordres til å lage mat til matkjennere av ypperste ekspertise med råvarer av høy kvalitet. Han må ikke svikte! Samtidig utfordrer han kokken Hellstrøm til å gå ut av komfortsonen. Duoen er morsom og full av motsetninger, samtidig som de utfyller hverandre.

Som anorektiker, tenker du kanskje at det er kjipt og vanskelig å se på matlagingsprogrammer. Det er det ikke! Det minner meg bare om at det finnes andre agendaer enn sykdom og at det er flotte tradisjoner og spennende mat, nesten magi, i god kokkekunst og et lands historie. Mat er mye mer enn ord, akkurat som en spiseforstyrrelse er noe mer – og annet enn – mat. Matvegringen er bare et symptom på noe annet. Derfor kan jeg kose meg med god mat-tv.

Denne ukens program, hadde jul som tematikk og var sesongens siste episode. Det ble både sprø svor, søt riskrem og glad julesang med påfølgende godis i belønning til de to julebukkene(!). Jeg koste meg og gleder meg til å høre om juleribbe og pinnekjøtt og alle tradisjonene rundt omkring i de tusen hjem. Jeg skal selvsagt også benke meg ved tven og se «Kvelden før kvelden» på «Lille julaften».

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s