sosialt

Hvit måned?

Mange mennesker forsøker i ny og ned med en «hvit måned». Det vil si en måned uten alkohol. Siden jeg er pasient, drikker jeg ikke alkohol. Vi har ikke sånt her. Og hvis det hadde vært her, måtte det erstattet noe på kostlisten om jeg skulle våget å drikke et glass. Dessuten liker jeg ikke helt bivirkningene av alkohol, det at man glemmer mye etterpå gir ekstra angst. Jeg er til tider ustabil, og alkohol kan senke impulskontrollen. Det vil jeg ikke! Å velge bort alkohol, er derfor svært enkelt for meg. Det er ikke engang på agendaen for muligheter under de rammene jeg er underlagt.

Jeg vil heller ikke at barn skal oppleve det utrygt med foreldre som drikker i julehøytiden. For noen voksne, vet ikke helt hvor grensene går de heller, selv om de er friske. Det er i det hele tatt ganske sårbart med alkohol inne i bildet. Men i noen situasjoner, kan det gi en god atmosfære rundt et hyggelig måltid, så jeg dømmer ikke de som nyter ei god flaske vin sammen. Jeg ber bare om at man skal respektere hverandre, enten man drikker eller ikke. Det er det mye av denne bloggen handler om: Aksept og toleranse.

hvitBLOGG
I går kveld, chattet jeg med en god venninne på julebord. Hun sa at hun er glad i meg. Noen ganger, gjør alkohol det lettere å uttrykke følelser. Det betyr ikke at det er falske følelser eller følelser som ikke eksisterer uten alkohol. Heldigvis!

Det er fint å ha venner, selv om noen tror jeg er en einstøing. Jeg trenger et sosialt nettverk, også når jeg trekker meg unna. Jeg trenger å vite at noen er der ute. At de lever. At de går på julebord og hygger seg med hverandre. Samme om det er hvit måned eller ikke, men at det er de samme vante rammene (altså kan alkohol byttes ut med rusfrie mineralvann, for all del). At jeg kan se dem for meg med mette mager og smil i ansiktet, og en kanskje litt for trang kjole. God lørdagskveld, til lesere, bekjente, venner (jeg våger å si at jeg har noen) og familie. Jeg gjentar: Aksept og toleranse.

Reklame

En kommentar om “Hvit måned?

  1. Når det gjelder alkohol er det dessverre noen som ikke viser respekt og toleranse. Har opplevd flere ganger at enkelte nesten skal ha en begrunnelse for hvorfor jeg i noen sosiale settinger velger bort alkohol.
    God lørdagskveld til deg også hilsen fra en leser.☺

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s