Uncategorized

Fredagsfjernsyn – Hundreåringen

Fredagsfjernsyn er et innlegg om noe jeg har sett på tv i arbeidsuka, selv om jeg ikke jobber men det har ingenting med saken å gjøre eller det har nettopp det for: mange av oss er engasjerte i samfunnet likevel og tven er et vindu til å betrakte.

Denne uken som har vært julemodus for de fleste, inkludert tv-kanalene våre, har det vært mange filmer å se. Jeg velger å fortelle om filmen jeg så på julaften: Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant. Den kan du jo leie deg hvis du synes den virker interessant!

Det syns jeg. Befriende og fengslende på en gang, men også makaber og humoristisk. Også de to tingene på en gang. Denne grensesprengende filmen der en hundreåringen kommer på gamlehjem mens han enda er klar i toppen og stikker av, er en film der jeg ble flau samtidig som jeg ble revet med – som av en litt for voldsom storm. Teksten fortsetter under bildet.

8560847337_e3cb5eb3d0_z

Når jeg blir flau, har jeg lyst til å krype under sofaen eller kanskje ut av vinduet jeg også. Der ute i det fri, med andre de frie menneskene. Men jeg vet jo at selv om de er frie, har vi alle et sett leveregler å forholde oss til. Noen av disse reglene er sosiale og uskrevne.

Når jeg bryter sosiale regler, tenker noen at jeg er gal. Da er det litt gøy å se galskapen satt i system som beste underholdning og det i julen som har så mange tradisjoner og rutiner og ritualer og forventninger. Jeg forventer meg et spennende TV-år med blant annet Hver gang vi møtes og Farmen kjendis.

2 kommentarer om “Fredagsfjernsyn – Hundreåringen

  1. Jeg anbefaler boka som den filmen er basert på. Boka er mye morsommere og har adskillig flere detaljer og bihistorier som er utelatt i filmen. Jeg fikk oppfølger-boka til jul i år, og gleder meg til å begynne på den. 🙂

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s