samfunn

Miljøbevisst

Jeg har begynt å bli litt mer miljøbevisst, som et ekko av mennesker som kjemper for miljøet vårt. Jeg er ikke noe prakteksemplar, men jeg kjøper veldig sjelden plastposer på butikken og forsøker å kildesortere. Alle kan gjør noe, det blir mitt motto. Jeg kan gjøre noe.

Forandringer – jeg kjøper mindre ting som jeg ikke har spesielt bruk for. Jeg blir frustrert når jeg ser noen har kastet papir i restavfallet eller restavfall i papircontaineren. Dette opprev meg ikke like mye før.

Jeg vil takke svenske Greta Thunberg for sitt klimaengasjement. Hun deltok i Skavland talkshow sist lørdag. Hun er åpen om diagnosen Asperger, og forteller at klimaspørsmålet er svart-hvitt – at løsningen er så enkel at en femåring forstår det. Man må kutte utslipp.

Svaret ligger altså i lufta. Og i lufta tenker jeg at Greta vibrerer, som en liten Superwoman. Hun setter farge på tilværelsen med sin svart-hvitt-relasjon til omgivelsene. Hun går jo all in! Noe måtte gjøres, med det samme. Greta nektet til og med å gå på skolen, for klimaet var viktigere og altoppslukende for henne.

Jeg heier og er glad for at et så komplisert problem blir tydelig for ildsjeler som Greta. Hun har et engasjement, og det er fint! (P.S Jeg håper hun har en forståelsesfull og stolt naturfagslærer.)

mat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s