asperger syndrom

Å se ung ut

Jeg vet ikke om det er et diagnosetrekk, men det er likevel en interessant observasjon. Mange av personene med Asperger syndrom ser yngre ut enn alder tilsier. Den observasjonen er også gjort av meg i redgjørelser fra leger, psykiatere og psykologer. – Det er fint å være litt pen når man blir 30-40 sa en god støttespiller til meg på bursdagen min tidligere denne måneden. Det inspirerte meg til å fortelle om fenomenet: Å se ung ut.

Når man er tenåring, er det litt kjipt. Jeg husker jeg var engstelig da jeg ble myndig for å ikke bli regnet som myndig. Nå, 35 år gammel, syns jeg det er mer som om jeg er i midten av tjueårene. Maks.

Jeg har fletter i håret, de er en del av identiteten min. De faller litt barnslig rundt fjeset mitt, som ofte har et flir på lur, over et lite smilehull på den ene siden. Jeg går i ungdommelige klesplagg og foretrekker bukser som er lave i livet. Jeg er mentalt så gammel som jeg faktisk er, det mangler ikke på det intellektuelle.

Men jeg har store emosjoner, som en treåring eller tenåring i motstand. Det blir til irrasjonelle utbrudd, som andre 35-åringer ville håndtert «mer voksent.» Men i det minste, hun sa jeg er pen – indirekte. Det fryder jeg meg over! (Selvsagt er gamle mennesker også vakre, det var bare en måte å gi et konkret kompliment til meg på.)

4 kommentarer om “Å se ung ut

  1. Jeg er 30 og blir fremdeles spurt om leg når jeg kjøper øl eller røyk, selv om jeg har flere synlige tatoveringer. Det morsomme med det er at som 15-17 åring ble jeg så og si ALDRI spurt om leg. Ser på bilder at jeg ikke har forandret meg mye siden jeg var 15 😊

    Likt av 2 personer

  2. Det har jeg også opplevd, å bli tatt for å være yngre enn jeg er. Da jeg var 25 ble jeg spurt om legitimasjon for å komme inn på 20-års grense diskotek, eksempelvis. Og i forbindelse med en fest rundt omkring 25 års dagen min, møtte jeg noen nye mennesker, og en av de gjettet på at jeg kunne ikke være en dag over 19, men var altså da 25. Vet ikke om folk tar så mye feil av alderen min nå, da, nå som jeg er 51, men det er mulig jeg fremdeles ser litt yngre ut enn alderen min skulle tilsi. ❤ Tror faktisk den biten har vært nevnt i en eller annen litteratur rundt autisme/asperger, så det finnes nok en eller annen sammenheng der, ja. ❤

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s