Hverdag

Smarte saker på kjøkkenet

Noen synes det er vanskelig å holde i gang hverdagen, selv om de for eksempel egentlig liker å lage måltider og sysle på kjøkkenet. Her har jeg samlet noen gjenstander som gjør det enklere å få hverdagen med mat og drikke på stell.

Noen har spiseforstyrrelser eller andre «handicap» som gjør mat utfordrende. For eksempel har en del med Asperger sensitive lukt- og smakssanser. Det gjør at de kan virke kresne og sære – med sin særegenhet og perspektivet/responsen deres på hverdagslige utfordringer.

Jeg kjenner en del som er veldig glade i å bake. Da får de laget akkurat det de har lyst på, og kanskje kan de også glede andre med noe hjemmelaget. Det er noe med matematikken jeg liker godt når jeg er på kjøkkenet. Det å ha full kontroll. Smarte ting på kjøkkenet som gjør matlaging enklere, er en god digital vekt og et tydelig desiliter-mål.

Noen har en selvskadingsproblematikk som gjør det vanskelig å normale kjøkkenredskaper som komfyr (varme plater), skarpe kniver og knusbart servise. Jeg har derfor flott service i melamin og bambus og kun smørkniver.

Noen synes det er stas å drikke med sugerør. Med sugerør av metall, slipper man å forbruke så mye plast. Disse kan vaskes og brukes om og om igjen. Jeg får også et slags eierforhold til melamin-glassene mine og føler de er veldig mine. Derfor er det lurt å ha egne til gjester.

Videre, er det kjekt å ha is i fryseren hvis man får besøk. Jeg føler ofte at jeg mangler noe å servere, fordi jeg jo ikke spiser vanlig mat selv. Jeg kan ikke akkurat by gjestene mine på mat på blå resept. En ispinne derimot, takker de fleste ja til.

Jeg har også kaffemaskin til gjester. Den lager en og en kopp, så det slipper å bli rester og svinn. Velkommen, kjære gjest. (Jeg fungerer.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s