sosialt

Oppfattelse

oppfattelse1blogg

Med dette bildet illustrerer jeg det faktum at min oppfattelse/opplevelse er min opplevelse. Det er noe jeg har måttet lære meg i samspill med andre. Det at selv om jeg synes noe om andre, trenger ikke de synes det samme og jeg kan risikere å såre noen.

Det betyr likevel ikke at min opplevelse er irrelevant. Den kan være veldig viktig for meg å respektere. Det handler om å kunne stole på seg selv, om å stå i sitt eget speilbilde. Dette er vanskelig å formidle, fordi det føles så personlig og jeg føler meg feil når jeg oppfatter annerledes enn deg. Det er likevel viktig å være tydelig på dette området.

Jeg legger ofte sammen to og to og danner meg en egen sannhet. Det blir nettopp en egen sannhet, så selv om jeg skal anerkjenne mine egne følelser og respektere dem, må jeg godta at det kanskje ikke er reelt slik for andre. Det trenger ikke bety det jeg har tolket. Min oppfattelse behøver ikke å være virkeligheten objektivt sett.

Men min oppfattelse betyr at jeg har reagert på noe i mine omgivelser. Med Asperger er jeg veldig observant og har blikk for detaljer samt jeg assosierer mye, så jeg legger ofte mer i ting enn det kanskje er grunnlag for. Derfor må jeg ta sannhetene mine med en klype salt. (Har du til salt i maten?)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s