samfunn · sosialt

FOMO (Fear Of Missing Out)

Med sosiale medier, har det blitt veldig tydelig at vi mennesker er redde for å ikke få med oss hva som skjer. Vi sjekker disse mediene hyppig. Vi oppdaterer vår status eller historie. Vi vil være med, der det skjer.

Men skjer det egentlig i de sosiale mediene? For en del som faller utenfor fordi vi ikke greier å være sosiale, kan sosiale medier være en arena der vi mestrer. Men vi kan mangle likes og kanskje bli mobbet.

Jeg kjenner en ungdom som blir mobbet via Snap Chat. Det er så lett å spre negativitet og skaffe seg tilskuere og følgere. Når jeg skriver noe positivt, håper jeg at alle deler og klapper med hendene. Men jeg teller ikke likes. Jeg teller delinger av innlegg. Det viser engasjement.

Selv om folk kan skrive negative kommentarer også på Facebook, ønsker jeg å lese hva det står. For meningene der ute finnes, og da må jeg vite om dem. Jeg vil vite alt som angår meg i denne verden. Jeg vil ha full kontroll, vid oversikt og et godt perspektiv. Det er et hav av muligheter, og vi må svømme med – eller mot – strømmen.

Det handler ikke om å være nysgjerrig, men å oppnå å føle en tilhørighet til andre mennesker der de lever livene sine, også når man ikke evner eller har så mange å være fysisk nær i deres travle hverdager. (Jeg har god tid til FaceBook.)

2 kommentarer om “FOMO (Fear Of Missing Out)

  1. Tilhørighet er viktig for alle mennesker, tror jeg, også oss med ASD. Ihvertfall syns jeg selv det er viktig å ha tilhørighet med andre mennesker. Og jeg liker andre mennesker, de aller fleste andre mennesker. Og glem aldri, dere der ute av menneskearten, at det er folk flest som har den egentlige makten, uansett om man vet om det eller ei. ❤ https://www.youtube.com/watch?v=4Epue9X8bpc

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s