asperger syndrom · tilleggsvansker

Man må aldri gi opp seg selv

Jeg har rotet og kavet og holdt på å dø mange ganger. Jeg har overlevd alvorlig selvskading og selvmordsforsøk. Jeg har funnet meg selv på bunnen og i dårlig forfatning. Jeg har likevel lært, at man må aldri gi opp seg selv. Da dør håpet.

Dette innlegget er til de som er i ferd med å gi opp. De som ikke orker mer. Jeg holder på håpet, når andre ikke ser håp. For hvis jeg også gir opp, eller dere gir opp dere selv, så blir verden litt tristere. Vi trenger alle de ulike menneskene. Vi trenger også mennesker som kaver, for i mørket bor det også farger. Vi er fyrverkeri.

Det er Valentines Day. Jeg har ikke kjæreste. Jeg prøver å elske meg selv, og å spre kjærlighetens budskap rundt omkring meg og de jeg er glad i og de som leser og som kanskje husker på noen de vil si de er glad i, akkurat i dag. En de ikke vil gi opp. Det er godt med støtte i hverandre, når man glipper litt.

De siste dagene, har jeg opplevd at det er mening i å skrive denne bloggen. At jeg når frem og gir en stemme, om enn en sårbar en, men en stemme med håp i. Håp for oss som gang på gang ødelegger og ødelegger oss selv, bryter oss ned og faller i spesialisthelsetjenestens reddende hender. Det er verdt å holde ut, for hverandre, selv om det er sykt tøft innimellom. Jeg har lært å reise meg håpefullt igjen.

Reklame

12 kommentarer om “Man må aldri gi opp seg selv

  1. Takk for innlegget. Du skriver utrolig bra. Jeg har en datter på 13 med Asperger’s. Det har vært en kamp å gi henne omgivelser som ikke trigger. Det går bedre nå, men jeg må hele tiden passe på at ingenting ødelegger tryggheten, og selvmordstanker kommer fort. Stemmer som din hjelper så mye. Fortsett å skrive er du snill og finn din egen «tribe» med folk som forstår.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s