Hverdag

Fredagsfjernsyn: I lomma på Silje

Jeg har sett episoden med artist Jenny Jensen, der Silje Sandmæl forsøker å hjelpe henne med å spare penger. Det var kjempeinspirerende! Jeg så også episoden med radioprogramleder Niklas Baarli som får førti tusen inn på konto hver måned, uten å klare å spare noe. Motivasjonen for å spare, ligger blant annet i en drøm om å reise jorda rundt. Og vet du hva? Drømmer er innen rekkevidde.

Jeg er ganske flink med penger da jeg med mitt detaljfokus er sparsommelig, men kjente meg litt igjen i å kjøpe mye gaver i episoden med Jenny. Det handler om å vise omsorg til de jeg omgås uten å ha språket for meg. Jenny var veldig glad i «tre for to-«tilbud og hamstret maksimalt. Hun hadde doruller til to års forbruk, og datteren hadde hun gitt henne seksten (!) lekehus til Barbie.

Jeg smilte og hadde gode følelser mens jeg så på. Alt ble gjort med et smil, både shopping og sparing, og deltakerne jeg fulgte fikk det til. Serien består av fem episoder, altså får fem kjendiser sparetips og en realitetsorientering over forbruket sitt. Dette er forbrukerøkonomi med en tvist! Han som sparer, han har. Takk, Silje Sandmæl.

Fredagsfjernsyn er et innlegg om noe jeg har sett på tv i arbeidsuka, selv om jeg ikke jobber men det har ingenting med saken å gjøre eller det har nettopp det for: mange av oss er engasjerte i samfunnet likevel og tven er et vindu til å betrakte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s