Funksjonsnivå · tilleggsvansker

Fra veksthus til døde blomster

Noen ganger går ikke livet helt etter boka. Det blir ikke slik du hadde sett det for deg. Blomstene i vinduskarmen har sett bedre dager. Nå ser de ingen dager.

Jeg ser heller plutselig ingen dager, sånn av og til, i ny og ne. Det er når jeg er depressiv og destruktiv. Noen personer med Asperger og tilleggsvansker, opplever nettopp det. Depresjoner og angst er de aller vanligste kombinasjonene man støter på når man jobber med mennesker med en autismetilstand.

Det betyr ikke at alt er helt svart. Det betyr nemlig også at det er kritt hvitt. Kontrastene er noe av det som jeg opplever. Den ene dagen, kan boligen min kjennes som et vakkert drivhus og jeg står i full blomst med kronblader og det hele.

Så skifter det og jeg innser at jeg har glemt å vanne blomstene, enda de har stått der og blomstret og tørstet helt åpenlyst. Jeg har ikke hatt evne og kapasitet til å få med meg hva som skjer rundt meg. Så her sitter jeg, og er en uttørket blomsterkvist. Men jeg er ingen vissen rose, mer en orkidé som kan komme på ny – helt plutselig. I morgen?

En kommentar om “Fra veksthus til døde blomster

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s