Hverdag

Ny uke, nye muligheter

Selv om jeg ikke jobber, er mandag en av dagene jeg må ekstra tidlig opp. Dagen begynner med veiing og legetime. Så planlegges uken, i det den tar fart.

Selv om jeg er ufør, har jeg jo oppgaver. Sånne oppgaver alle mennesker har for å leve. De koster litt ekstra for meg å utføre, slik at de tar kreftene mine. Jeg har ikke ekstra overskudd til en normal jobb, uten å skulle komme til skade.

I helsevesenet, er det å ikke komme til skade ganske grunnleggende visjon. Vi utfordrer visjonen med meg, senker på kravene for sunnhet. Jeg får «lov» til å veie litt mindre enn anbefalt og å skade meg selv så lenge det skjer noenlunde forsvarlig. Vi samarbeider og tilpasser oss sykdomsbildet og ønsket om å fungere som andre mennesker.

Tirsdager er jeg på dps, onsdager handler jeg og torsdager vasker jeg hele leiligheten. Jeg kvalifiserer til hjemmehjelp, men jeg velger å vaske selv. Det handler om å stå opp for seg selv, også når man kunne fått noe i fanget. Jeg liker å jobbe for tilværelsen. Jeg jobber for å bo i leilighet, med det det innebærer, selv om jeg trenger kontinuerlig tilsyn.

Lørdager er det ut på fototur. Jeg elsker å fotografere. I dag er det altså mandag og jeg har vært hos legen. Forpliktelsene er unnagjort. Jeg kan begynne å jakte på fotoprosjekter jeg har lyst til å prøve meg på. Uken, med alle sine dager, har sine kvalitetsstunder og er ei bærebjelke av struktur. Det er mulig.

2 kommentarer om “Ny uke, nye muligheter

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s