anoreksia nevrosa · tilleggsvansker

Jeg ville være usynlig, og fikk anoreksi

Spiseforstyrrelser er et kjent fenomen blant en del mennesker på autismespekteret. Denne tilstanden handler for meg om at jeg ikke ville være menneskene. Jeg følte meg ikke som de andre menneskene. Jeg trengte å ta over kontrollen på kroppen min, mens alt annet rundt meg var i endring, ustabilt og uhåndterlig vondt.

Å ikke være menneske, er et stort problem når man er en person. Man kommer ikke unna verken kroppen eller menneskelige behov. Jeg tenker og føler mye rundt kroppen min, og hater den til tider. Andre ganger er jeg takknemlig for at den i alle fall ikke er større. Men dette syke, gjør noe med de som er glad i meg. De kan jo håndtere at jeg er litt annerledes i kommunikasjon og samspill med Asperger, men at jeg ønsker å sulte slik at jeg kan dø, er en tung kamel å svelge.

Jeg ville så gjerne slippe å bli sett. Slippe å være Helene. Men samtidig ville jeg så gjerne være noen. Jeg lagde meg en fantasiperson og var henne når jeg var alene. Hun var synlig og ok plass og fikk kjærester. Det forundrer meg hvordan hun holdt skuta, hvordan hun gjorde at jeg tålte å ikke være menneske alene, uten henne. Det blir en enorm ensomhet, og denne ensomheten ble sterkere og sterkere jo mer anoreksisyk jeg ble. Jeg kunne ikke lenger spise sammen med de andre. Eller dere andre. Jeg beklager, her jeg sitter og faktisk blir sett enda jeg prøvde så hardt å krympe meg helt borte vekk.

Sykdommen både fjernet meg fra det sosiale og tvang meg til å spise en bestemt kostliste. Jeg svelger unna så godt jeg kan, hjelpeapparatet mitt. Å leve med en spiseforstyrrelse, er for meg å ligge mye i andres hender. Det er skremmende og uforutsigbart. Jeg er bare et menneske, som mislyktes med å overleve på egenhånd.

2 kommentarer om “Jeg ville være usynlig, og fikk anoreksi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s