asperger syndrom · sosialt · tilleggsvansker

Mitt forsvar mot følelser

Mange med autisme, opplever at følelsene opptrer veldig samtidig. Altså at man føler fryktelig mye på en gang og ikke får kommunisert det korrekt ut. Det er et problem jeg har. Jeg er sint og glad om hverandre og jeg har fått høre at jeg er vanskelig å bli kjent med. At det er litt «skummelt» å bli kjent med meg.

DET, river i hjertet mitt og jeg kjenner på sorg. Samtidig kjenner jeg på lykke over å være et individ. For når noen synes at det er vanskelig å bli kjent med meg, betyr det jo at jeg er en person. En som ikke er som alle andre, men likevel et vaskekte menneske.

DET, med å være et menneske, er også vanskelig for meg. Jeg sliter med å ha menneskelige behov. Som å trenge mat eller å dekke andre basale behov. Dette er så vondt for meg, at jeg har blitt syk av det.

Å være syk, kan klusse til følelsene ytterligere. Når jeg er nede og har depressive tanker, er det så mørkt at folk sliter med å forstå følelsene og tankene mine som kommer innenfra. Det er da jeg må beskyttes mot meg selv. Det er da jeg trenger et forsvar. Det er da jeg tar fram kreftene mine og pensler over på noe helt annet og kanskje blir høy på å være tydelig ond mot andre. Ikke alle opplever følelsene sånn og

DETTE henger sikkert ikke på greip, men jeg både ser ned på og OPPHØYER andre mennesker. De andre menneskene kommer i fokus, i stedet for meg. Jeg trenger det. Det er sånn JEG mestrer. Jeg står i stormen og blafrer i vinden. Jeg er skjør og sterk.

Det er vanlig, å kamuflere følelsene sine når man fortrenger noe som gjør vondt. Noen baker boller for eksempel når barna er triste, kjefter utagerende for å slippe å være triste og gråter for å ikke føle raseri. Det er ikke rart at dette er forvirrende og gjør det vanskelig for meg å forklare hva jeg egentlig føler når dette er reaksjonsmønstre helt vanlige mennesker har.

svømmehvitt1BLOGG

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s