asperger syndrom

Det er godt å vite

Hvorfor skal jeg vite at jeg har en autismespekterforstyrrelse? Har det egentlig noe å si? Det synes jo ikke utenpå meg på et fotografi eller ved første øyekast, så hvorfor må jeg finne Asperger når jeg står opp om morgenen klar for å møte andre mennesker?

Jeg tenker jeg skal vite det, fordi der gir meg en selvrespekt som igjen gir selvtillit. Jeg er ikke dum eller gal, som en slik uvitende holdning til meg selv kunne gi meg dårlig selvbilde, jeg har i stedet bare en annen måte å fungere på, som et eget operasjonssystem. Asperger syndrom.

Andre sier jeg har problemer med kommunikasjon, som igjen kan gi meg følelse av å være feil. Men jeg er ikke feil, jeg har Asperger syndrom og kan oppleve samspillproblemer. Og jeg respekterer og aksepterer at jeg har noe ved meg, og derpå godtar jeg meg som menneske.

Mennesker med Asperger, har hver sin personlighet som andre. I tillegg er Autismen hos den enkelte ulik. Den opptrer ikke likt hos alle, og Asperger er et syndrom med et sett av tilgjengelige symptomer som til sammen danner og utgjør tilstanden.

Kunnskap skaper aksept, tenker da både på selvinnsikt og forståelse/informasjon om andre mennesker. Det er godt for andre også å få vite hvordan jeg funker, fordi de får utvidet toleransevinduet og horisonten. Det tenker i alle fall jeg, verden er jo faktisk ikke A4.

2 kommentarer om “Det er godt å vite

  1. Jeg fikk diagnosen før jul, som er ei på 39 år. Har vel brukt hele livet frem til nå, faket normal. Helt utmattet av det!! I den siste har jeg begynt å omfavne min Asperger og prøver heller å være meg selv. Bortsett fra at jeg ikke helt veit hvem jeg egentlig er. Skal slutte å legge begrensinger på meg selv. Jeg har startet så smått å spille cello. Før tenkte jeg at jeg er ikke god nok, dette vil jeg ikke klare. Når jeg bestemmer meg for noe, så satser jeg og jobber for det! Det er noe som er positivt med å ha Asperger!!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s