tilleggsvansker

Dobbeltlivet (sykt frisk)

Det er ikke så lett å både være høytfungerende på autismespekteret og alvorlig psykisk syk.

Det er likevel en kombinasjon som rammer mange med Asperger syndrom. Men slett ikke alle, og for de andre er det vanskelig å forstå meg.

De/dere klarer ikke sette seg inn i sykehusinnleggelser fordi det ikke har vært nødvendig å vite noe om den verden. Min verden. Jeg gir dem en sjanse.

Velkommen inn, sett deg ned, dette er besøksrommet, der vi møtes over papp-kopper og plastikk-skjeer. Jeg skal ikke belære deg, eller vise deg noe som skremmer deg. Vi skal bare snakke litt. Hvis du kommer.

Velkommen ut igjen, døra låses opp for deg og du kan dra ut og henge med venner og familie og sånt. Jeg er glad du tittet innom, her i bloggen på er fiktivt besøksrom. Men det finnes, hvis du skulle finne på å ta turen på ekte.

Det er alt dette, med å ha roller som venn og søster og tante og alt mulig fint, som er vanskelig å kombinere med å være syk. Likevel blir jeg ikke frisk, sånn med det første.

Og vet du, det må faktisk være greit, for jeg valgte ikke å bli syk. Eller å ha det vanskelig. Men det ble slik det ble, og nå vil jeg omgi meg med alt det positive jeg ser i dere rundt meg. Som jeg er en del av.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s