asperger syndrom

Tiden som aspie-problem

Dette er et antiklimaks som mange med Asperger syndrom lever med og i, har jeg inntrykk av. Derfor skal jeg ta meg tid til å skissere opp dilemmaet.

Når vi (selvfølgelig gjelder dette ikke alle, men det er en trend jeg har sett noen eksempler på) holder på med noe, kan det være vanskelig å løsrive seg og komme presis til neste avtale. Det kan også være vanskelig å få lagt seg om kvelden, slik at man forsover seg dagen etter.

Men samtidig og parallelt, er det så viktig for mange av oss å følge et tidsskjema, en timeplan, en agenda, en forutsigbar dag. Kommer noen forsinket til avtale med oss, blir vi lett stresset. Jeg får også katastrofetanker da. Som om noen er døde i trafikken, hvis de kommer slentrende fem minutter for sent og ikke har varslet meg først.

Jeg begår tragedie i hodet mitt, og kan bli litt irritert på de som utsetter meg for dette kaoset. Jeg liker heller ikke å komme til «feil» tid selv, da også det forstyrrer døgnrytmen. Jeg vil helst spise presis også. En klokke rundt håndleddet, er en rimelig investering for å beholde oversikten, det samme er mobiltelefonen med sin kalender.

timeblogg1

Reklame

2 kommentarer om “Tiden som aspie-problem

  1. Jeg har egentlig ikke noen døgnrytme. Jeg gjør det jeg holder på med til jeg er ferdig med det. Det får ikke hjelpe om det er kl. 3 om natta. Jeg har hørt ofte at jeg er manisk. Men jeg anstrenger meg også for å komme presis til avtaler. Hvis jeg merker at jeg er seint ute, skynder jeg meg, og hvis jeg har god tid, tar jeg det roligere. Det er merkelig hvor ofte jeg klarer å dukke opp akkurat på minuttet. Det er som om tidspunktet er en magnet for meg. Jeg kan bli litt oppskjørta og bister hvis noen andre ikke holder en avtale med meg. Men jeg har lært med åra å ta det litt roligere.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s