Hverdag

Røyker ikke, drikker ikke, finnes ikke?

Jovisst, vi finnes. Personer med ASD (aspekterspekterdiagnose), røyker og drikker (alkohol) mindre enn folk flest (kilde Autisme og Aldring, Kaland 2018). Dermed unngår vi å utvikle en del sykdommer som er såkalte livsstilssykdommer på grunn av dette.

Bildekilde: Pixabay

Jeg har flere venner med Asperger som ikke drikker, ei heller et glass vin til maten. De velger ikke dette voksenlivet, men koser seg gjerne med Pepsi Max, som meg. Jeg tror ikke det er det at vi er «barn», men at vi er voksne med en respekt for angsten og alkoholen. Når jeg har drukket, har jeg opplevd angstanfall. I tillegg liker vi ofte ikke forandringer så godt, og alkoholen kan endre perspektiver – både hos hos selv og de vi omgås.

Hovedgrunnen til at jeg selv ikke nyter alkohol, er knyttet til anoreksi-lidelsen, Men jeg ser også gevinst i å ikke drikke utover dette, spesielt økonomisk. Jeg sparer jo til kamera! Knips, jeg er et fotografi. En som ikke drikker. En som ikke røyker (jeg liker ikke lukten det gir i klær og hår). Et nyktert portrett. Dette handler også kanskje om at jeg får «rusen» andre søker ved lystige lag, bare ved å leve. Jeg blir eksentrisk og glad uten å nyte, eller misbruke, rusmidler. Mennesker jeg blir interessert i, idealiserer jeg raskt og opphøyer til noe stort og interessene mine dyrkes med entusiasme.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s