foto · Hverdag

Drøbak akvarium – trekk pusten «under» vann


Det er mange fine steder
å reise til omkring der jeg bor. Det er en av fordelene med å bo i kommune og ikke være innlagt. Man kan lettere reise litt ut. Ute ligger verden og venter, kanskje. I alle fall litt av den og feste den til minnebrikken, for sånne fotofrelste som meg.

Legger man turen til Drøbak, er det ikke bare en vakker sommeridyll men også det minste og eneste akvariet på Østlandet. Der er det individer som normalt lever fritt i Oslofjorden, under vannoverflaten.

Jeg er optatt av dyr, og synes det er gøy å se dem samlet på en sånn fin måte. Det er også et berøringsbasseng, men med tydelige regler slik at fiskene, sjøstjernene, kråkebollene osv. ikke skal plages.

Drøbak akvarium er en liten oase, med et stort hjerte for naturen vår, den under vann. Jeg lot objektene komme til overflaten, i alle fall nesten, og knips. En tur i akvariet, anbefales, både med eller uten unger. Da jeg var der, var det ivrige barn som helt klart syntes dette var topp, og jeg som voksen følte naturens nærvær både stort og eksepsjonelt. Dette er et severdighetstips!

(P.S Beklager litt dårlige bilder, det var utfordrende lysforhold og slikt samt høyt volumnivå på barna, så jeg arbeidet litt under stress, men kommer til å reise tilbake til Drøbak akvarium og fotografere igjen.)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s