asperger syndrom · Hverdag

Detaljene (et sted sitter minnene)

Da jeg var barn, lo vi av rødt og rosa sammen. Det var en dårlig kombo vi lo av at menn uten sans for farger klarte å kle på barna sine. Jeg husker vi lo, mens vi snakket om det. Men nå, nå syns jeg det er ganske vakkert. Alt endrer seg med tiden, eller i alle fall mye. Sånn er det også å leve med Asperger.

Å leve med Asperger, innebærer ofte at man holder på noen faste rutiner og kan oppleves rigid. Men med gradvis tilnæring kan jeg tilpasse meg samfunnet jeg lever i, som jo er et samfunn i endring. Alt til sin tid, sier jeg. Men noe må fortsatt være presis og forutsigbart. Det er faktisk vanskelig for meg å spise fem minutter før tiden.

Hva synes du er vanskelig? Antakelig ikke akkurat det. Men vi har alle vårt, og jeg tror ikke tilstanden Asperger syndrom gjør meg til et dårlig menneske. Kanskje er jeg litt mer firkantet enn deg, men det er også geometri. Firkanter altså. Og man kan leke med formene og dele på to og sitte igjen med to lykkelige trekanter. Ja, det vil jeg være i dag, en sjel med tre sider og ikke bare de to svarthvite. (Se fargene, vi lever.)

mysterietBLOGG

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s