anoreksia nevrosa · Hverdag

Høytidsstund

Det er mange måter å markere livet og dets høydepunkter på. Som en kransekake med is til konfirmanten, eller is med jordbær i sommerselskap, eller champagne med isbiter i bryllup eller på date.

Å bite fra seg, helt enkelt. Mange forbinder mat med høytid og hygge, selv om vi faktisk trenger å spise hver eneste dag. Nytelse og næring på en gang. Disse øyeblikkene. Dele livet, sammen.

For meg, er minnene til maten veldig viktige – for de er alt jeg har. Jeg spiser jo mat på blå resept nå og er ikke lenger med på tradisjonene for høytidelig mat. Men altså minnene, de har jeg med meg i magen. Jeg bærer de som en magesekk. Og i magesekken har jeg guts.

Jeg har guts å være stolt av også begrensningene mine. De som jeg har fordi jeg opplever verden litt annerledes. Livet med Asperger syndrom, gir meg et særegent perspektiv, tror jeg. Ikke et bedre enn andre, men ikke nødvendigvis dårligere på alle områder heller. Takk for oppmerksomheten, her har du et jordbær. Feire og markere hverdagen med meg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s