Hverdag · samfunn

For de var gått for dagen

Sånn er det, flere ganger i døgnet. At personalet går hjem, og ikke vet hvordan jeg egentlig har det. Jeg vet ikke hvordan de har det heller. Og det gir meg faktisk en slags uro. Det å ikke ha kontroll. Det minner meg om å være barn og ikke forstå alt som skjer. Den maktesløsheten et barn har for eksempel overfor mobbing, når lærerne har gått for dagen (eller lukket øynene). Behovet for å styre leken.

Mange med Asperger syndrom, virker sjenerte som barn, og er ofte pliktoppfyllende. Det er med tungt hjerte jeg tenker på det antiklimakset. Dette med at man så gjerne vil bli forstått og akseptert, mens man opplever å bli oversett fordi man forsøker å skli inn i mengden.

Å skli inn i mengden, kan også være godt og en ekte overlevelsesstrategi. Som da jeg var russ, da var det godt. Da gikk jeg jo i ett med de andre, med like bukser. En del av gjengen. Det med å få være med, tilhøre. Når jeg ikke hører til, kan jeg virke litt desperat og destruktiv. Det er ikke med vilje, at jeg sitter alene med piggene ut av og til.

Nå i sommerferien, vil jeg minne om at ikke alle har ferie, fra hverdag sin. Og at det er en del som ikke gleder seg til skolestart. Det føler jeg ansvar for å formidle, fordi ingen er tankelesere til å fatte hvordan vi føler oss om vi ikke sier fra.

Jeg vet om en sånn jente med Asperger, som ikke vil tilbake. Jeg kunne ønske lærerne så det nå, i ferien, og kunne lage et trygt og godt og inkluderende opplegg til høsten banket på. Men de har nok gått for dagen (skoleåret). La oss ta vare på hverandre, inkludere og gi innpass.

2 kommentarer om “For de var gått for dagen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s