samfunn

Sykepleiere fra samordnet opptak

For noen dager siden, ble nesten hundre tusen personer i Norge tilbudt ny studieplass. Jeg fulgte med på nyhetene, og så at flere enn noen gang kom inn på sykepleien. Det tenker jeg kan være flott for yrkesgruppen. Samtidig er det noe i meg som tenker, vet de hva de skal gjøre når de blir sykepleiere på ordentlig? Er de klare for den viktige samfunnsoppgaven?

Selv om de er mange, er nemlig hver enkelt sykepleier viktig for mange mennesker. De kan være den første som møter deg etter en ulykke eller i en psykisk krise. Legene kommer ofte inn i bildet litt etterpå, og går fortere igjen. Sykepleier legger på plastre der legene nettopp har sydd. De er altså både den som ofte tar en i mot og som sier hade og lykke til videre.

Med dette tankespranget ønsker jeg studentene lykke til. Vis meg at dere er verdige, for dere er verdifulle for meg og andre som nyter godt av et helsevesen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s