Hverdag

Sommervirus, hits og stand-in’s

Jeg bader i sol. Jeg svømmer i saltvann. Og jeg vasser i vikarer. Det er en sårbar periode bemanningsmessig her jeg bor. Det er ikke nok folk til å jobbe, når noen blir syke mens andre har ferie. Det fører til at en del må steppe ekstra inn. Til søt musikk, Freddy Kalas og joviale hits.

Hvordan alt dette virker inn på meg? Jeg blir urolig, spesielt for nettene. Når det ikke er de faste nattevaktene, er det vanskelig for meg. Men samtidig prøver jeg å slå meg til ro, med at noen er der uansett. De skaffer vikarer, eller stand-ins, og de får betalt for ubehaget med å være våken på natten.

Likevel er det kjipt å være så ressurskrevende og være den som gjør at andre må jobbe mens de egentlig skulle ha fri. Denne helgen er det sånn. Nattevakten er syk. Jeg vet ikke om det er virus eller ryggen eller noe helt annet. Jeg vet bare at jeg og de som ikke er vant til å jobbe om natten, må omstille oss. Det er ambivalens her, siden mye er deilig og mye går på halv tolv. Elsker, elsker ikke sommertiden?

2 kommentarer om “Sommervirus, hits og stand-in’s

  1. De gjør det frivillig, Helene. Hvis de ikke egentlig orker å jobbe om natta, og hvis de ikke hadde villet jobbe hos akkurat deg, kunne de sagt nei takk til de vaktene. Det er vikarer og stand-in sitt privilegium å kunne si nei. Så sov i fred med visshet om at de vil være hos deg 🙂

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s