bokanmeldse · samfunn

Lik <3 meg av Anne Wisløff

LIK ❤ MEG, Oda og Arins dagbok – personkarakterene du kan ha sett i tv-serien på NRKS Super, har jeg akkurat lest. Det er en barne/ungdomsbok som virkelig gjorde inntrykk. Den vekket følelsene mine fra jeg var tolv, og bare ville bli likt.

Oda bor hos pappaen sin, som ikke har så god råd. Hun og Arin, som kommer fra en muslimsk familie, er bestevenner. Men så blir det vanskelig. Oda vil gjerne bli venner med den populære Lunagjengen, men det er det Arin som blir.

Oda blir fryst ut og mobbet. Dette er vanskelig for Arin, selv om hun er med på det. Hun ber til Allah. Kan Allah hjelpe en fortvilet syvendeklassing?

Boka tar opp nettmobbing og problematiserer dette, samtidig som vi kommer inn i barnas følelsesliv, ser sinneutbrudd og opplever tristhet. Dette er boka alle burde lese, også jeg – mange år etter det var jeg som følte meg som et mobbeoffer.

Voksne kan ha godt av å se følelsene som er så ærlig formidlet i denne boka. Hva er vanskelig for barn unge i dag? Hvordan håndterer de gode følelser, forelskelse, «hate» og utfrysning? Hvordan kan vi møte ungdommen, på en måte som gjør at de kjenner seg sett og ikke bare irettesatt?

Jeg heier på Oda og Arin. Og Erik som våget å si imot mobberne. Sånt, og tilgivelse, blir det vennskap av. Og vi husker det kanskje livet ut, slik jeg ble vekket opp til gamle minner i denne eksklusive og unike dagboken til to elleve/tolv-åringer.

Forlag: Cappelen Damm. Anmeldereksemplar.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s