asperger syndrom · Funksjonsnivå

For store følelser

Jenter med Asperger, kjenner på deep emotionel empathy. Ofte. Jeg går fra lavt til høyt, også fordi jeg har annen psykisk lidelse, men også antakelig som et resultat av grunntilstanden Asperger syndrom.

Jeg kan ha problemer med å holde roen når jeg føler så sterkt. Som psykologen min sier, jeg blir så veldig veldig opprørt. Jeg klarer ikke tenke rasjonelt, tror jeg. Samtidig som utbruddene mine er logiske for meg. Jeg forstår hva som blir feil, jeg kan bare ikke stanse verken meg selv eller andre. Bestandig.

Men noen ganger, reflekterer jeg godt og kan sette ord på det jeg føler. Da blir de rundt meg litt glade og imponerte. Det er så veldig veldig bra. Men det de ikke forstår, er at det ikke alltid stemmer overens med hvordan jeg har det, hvordan jeg smiler og sier unnskyld.

Innvendig kan jeg da være et stort mess som ikke forstår hvordan jeg skal leve videre. Vi er altså tilbake til svart/hvitt og enten/eller. Jeg skriver ikke fordi det er synd på meg, men fordi jeg føler det er viktig å se de ulike nyansene, sette ord på dem, dele og skape gjensidig forståelse. Jeg blir så følelsesmessig overbelastet. Da kan jeg bli liggende flere timer i sengen etterpå, med høneblund og grubling og apati vekselsvis.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s