Hverdag

Venninnen min har bursdag

Det er 17. august og jeg har en eneste venn fra jeg var ungdomsskole-elev. Hun sender meg av og til Snap, enda jeg ikke er noen aktiv snapper. I dag har hun bursdag, og jeg har noen år glemt av dagen hennes. Det skal ikke skje i år. Og hun får: Et blogginnlegg.

Kjære L, det er dagen din. Dagen vi hadde «bad tast-party,» og jeg smilte i sofaen, spiste pizza med medisterkakedeig og ble inkludert i vennegjengen din, et år yngre enn dem, et liv mindre utrustet for sosiale relasjoner. Jeg var ikke så bra på vennskap og gutter og sånt. Men jeg var lykkelig, over å bli inkludert.

Kjære L, du smiler til meg. På et bilde. Gjennom telefonen. Jeg smiler tilbake. Sender hjerter, digitale. Det er greit med nettvenner, men du er noe enda mer. Og jeg er så takknemlig for at du ikke har glemt meg, og kan fortelle meg at du enda tenker på meg. Det er fint å ha en plass i hodet ditt, selv om jeg unner deg all mulig frihet.

Du blir 36. Om fire år er du 40. Legen min skulle bli overrasket hvis JEG fyller førti. Jeg tror han må bite det i seg. At jeg faktisk klarer å bli 40. I etterdønning og ly av deg. Runde tall, runde tanker, blide fjes, en bursdag og feire. Din.

Jeg blåser opp ballonger i hodet mitt. Jeg blåser ut kakelys. Eller, det er jo du som skal blåse! Kanskje jeg skulle tent noen. 36 små lys. En kake med krem. Eller marengs. Jeg husker du hadde pikekyss i konfirmasjonen din, som jeg aldri har smakt men syns hadde et så facinerende navn at jeg bet merke i det.

Hurra for deg! 

En kommentar om “Venninnen min har bursdag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s